Ta hand om ditt hår i sommar!

 
Jag har själv alltid haft långt och tjockt hår, det slits inte så lätt. Självklart beror det till viss del att jag är noga med att ta hand om mitt hår, men även för att jag har en sådan hårtyp.
 
Det är viktigt att använda värmeskydd VARJE gång man ska använda värmetänger (dvs locktång, plattång, hårfön osv). Färga inte håret ofta, ett alternativ kan istället vara att lägga i en toning i håret eller använda färginpackning.
 
Eftersom att sommaren är den tid på året då håret tar mest stryk, då det slits bäst osv, så är det extra viktigt att ta hand om sitt hår på sommaren.
Ett tips är till exempel att ha i lite serumdroppar i håret efter varje gång du duschat. Något mer som är viktigt är att använda inpackning i håret ca 1-2 gånger i veckan, beroende på hur torrt och slitet ditt hår är.
 
Ett till tips är att inte duscha håret för ofta. Absolut inte varje dag, varannan kan vara okej, men helst faktiskt mer sällan än det. På sommaren är det också mer viktigt att inte duscha håret för ofta, eftersom du då kanske badar ofta och doppar håret, vilket sliter på håret mycket.
Försök undvika att håret blir solblekt, det sliter jättemycket och gör håret torrt och risigt.
Toppa håret ofta.
 
Hoppas ni fick lite tips och ideer om hur ni kan ta han om era hår! Det är så himla mycket finare med hår som fint och glansigt, och inte är torrt och slitet.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0